След зрелищно равенство: Байерн и Реал оставиха развръзката за реванша

След зрелищно равенство: Байерн и Реал оставиха развръзката за реванша

Европейските колоси Байерн Мюнхен и Реал Мадрид не успяха да се победят след равенство 2:2 на „Алианц Арена“ в зрелищен мач от полуфиналите на Шампионска лига.

Винисиус Жуниор даде аванс на „кралете“ през първата част, преди Лирой Сане и Хари Кейн от дузпа да направят пълен обрат. Втори гол на Винисиус от дузпа оформи крайното 2:2.

Реал Мадрид поведе в резултата в средата на първото полувреме, когато Тони Кроос направи гениална асистенция за Винисиус. Германецът посочи с пръст къде Винисиус да спринтира зад отбраната на Байерн. Бразилецът изпълни указанията на Кроос и получи извеждащо подаване, което оползотвори с гол в мрежата на Мануел Нойер.

На почивката Томас Тухел извърши смяна, като включи Рафаел Герейро на мястото на Леон Горецка. В 53-ата минута Конрад Лаймер намери Лирой Сане, който успя да изравни. Само четири минути по-късно баварците получиха дузпа, а зад бялата точка застана нападателят Хари Кейн, който не сбърка.  В 83-ата минута обаче Реал Мадрид стигна до изравнителен гол. „Белите“ също получиха 11-метров наказателен удар, а Винисиус издържа на напрежението и вкара от бялата точка.

Така двата тима оставиха развръзката за реванша на „Сантяго Бернабеу“ след седмица. В сряда вечер ще се изиграе другият полуфинал: Дортмунд – ПСЖ.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *