След удара в Севастопол: Загинал е командирът на руския Черноморски флот

След удара в Севастопол: Загинал е командирът на руския Черноморски флот

Силите за специални операции на Украйна обявиха, че са ликвидирали командира на руския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов. Това се е случило при унищожителния удар по щаба на флота в Севастопол преди дни.

„Тъй като руският десантен кораб „Минск“ трябваше да застъпи на бойно дежурство на следващия ден след атаката, личният състав беше на място. Безвъзвратните загуби възлизат на 62 окупанти. След разгрома на щаба на руския Черноморски флот загинаха 34 офицери, сред които и командирът на Черноморския флот адмирал Виктор Соколов. Други 105 руснаци са ранени. Сградата на централата не може да бъде реставрирана“, се казва в съобщението на Киев.

Припомняме, че на 22 септември Въоръжените сили на Украйна потвърдиха официално, че са осъществили успешна атака срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол. Руското военно министерство обяви, че била свалена ракета, а също и два дрона. Сградата на флота бе сериозно засегната от взривовете, като по-късно се появи информация, че ударът е осъществен с ракета Storm Shadow.

 

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *