След отменена дузпа: Ботев загуби с 2:1 от Панатинайкос, всичко ще се реши в реванша (ВИДЕО)

След отменена дузпа: Ботев загуби с 2:1 от Панатинайкос, всичко ще се реши в реванша (ВИДЕО)

Панатинайкос победи с 2:1 Ботев Пловдив в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят се игра на Олимпийския стадион в Атина пред около 10 000 зрители, тъй като феновете на домакините протестират срещу ръководството. Солидна агитка подкрепи и „жълто- черните“.

Домакините поведоха в 9′, когато централния нападател Йеремеев се отскубна от Тамм, централният защитник на Ботев направи шпагат, топката се отби в гърба му и влезе в мрежата за 1:0. В средата на първата част израелският съдия не отсъди дузпа за Ботев след като Акере бе съборен в наказателното поле.След отменена дузпа: Ботев загуби с 2:1 от Панатинайкос, всичко ще се реши в реванша (ВИДЕО)

В 44′ Тамм сгреши отново фатално, спъвайки нападател на Панатинайкос и съдията отсъди дузпа. Бакасетас стреля силно и направи резултата 2:0.

През втората част Ботев създаде много чисти ситуации. В 71′ влезлият на смяна Корошец отне топката, напредна и намери Секулич, който му върна и на празна врата вкара за 2:1.След отменена дузпа: Ботев загуби с 2:1 от Панатинайкос, всичко ще се реши в реванша (ВИДЕО)

В 84′ главния съдия отсъди дузпа за Ботев след като Укаки се откъсна сам срещу вратара Дробговски и след като го елиминира падна в наказателното поле. ВАР обаче се намеси и след като главният съдия гледа ситуацията, отмени дузпата.

Така на 1 август в Пловдив предстои голям мач, в който Ботев може да заличи аванса на съперника с подкрепата на своите фенове на своята крепост „Колежа“. Преди това обаче за жълто- черните предстои и дерби с градския съперник Локомотив.

Ако „жълто-черните“ отстранят Панатинайкос, ще срещнат Аякс или Войводина в следващия квалификационен кръг. Ако загубят, „канарчетата“ ще продължат участието си в Лигата на конференциите срещу победителя от двойката Жрински Мостар – НК Браво.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *