След нападението на "Хамас": Празнуват петия рожден ден на Ариел, но не знаят дали е жив (СНИМКИ и ВИДЕО)

След нападението на "Хамас": Празнуват петия рожден ден на Ариел, но не знаят дали е жив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ариел Бибас е весело момче, което обича кучето си и е фен на Батман. Но вече 303 дни малкото момче се намира в плен. Той, братчето му Кфир – на една годинка, майка му Шири – на 37 години, и татко му Ярдън – на 37 години, са отвлечени от „Хамас“ при нападенията над Израел на 7 октомври 2023 година. Терористите убиват баба му, дядо му и любимото му куче Тонто, разказва bTV.

„Сърцето ми се къса, когато помисля какво трябваше да преживее и че не можем да го прегърнем днес, когато той навършва 5 години“, коментира пред „Билд“ неговият чичо Томер Кешет.

На 5 август семейството е щяло да отбележи личния празник на малкото момче, сега с трогателно видео близки отбелязват рождения ден на Ариел в социалните медии. Ариел знае ли, че има рожден ден? Получава ли достатъчно храна? Майка му и брат му с него ли са? Дали е още жив? Има толкова много въпроси, на които никой не може да му отговори – освен терористите от „Хамас“.

Както всички жители на кибуца Нир Оз, семейство Бибас е изненадано от нападението на терористите от „Хамас“ миналата година. Същата сутрин родителите на децата успяват да изпратят съобщение ди близките си – всичко било наред с тях. Тогава обаче връзката е прекъсната. „На следващия ден видях тези ужасни снимки на Шири с двете ѝ деца – Ариел и Кфир, които бяха публикувани от Хамас“, разказва Томер Кешет.

„Видях уплашеното лице на Шири, която стискаше момчетата си. Тези записи ме преследват и до днес. Това не беше Шири, която познавам. Шири, която познавам, винаги е усмихната и е позитивен човек”, казва още той.

От този ден близките на семейството не знаят какво се е случило с него. Месеци по-късно „Хамас“ пуска видео, показващо бащата на Ариел – Ярдън. През сълзи мъжът разказва, че жена му и децата му са починали. Но има големи съмнения дали бащата, който очевидно веднага е бил отделен от семейството, изобщо знае нещо за съдбата на своите любими хора, или е бил принуден от „Хамас“ да направи изявленията.


„Ще се съберем днес, ще запалим пет свещи за Ариел и се надяваме, че това ще бъде последният му рожден ден в плен“, казва чичото на 5 август. „Всеки ден мечтая за момента, в който отново ще бъдем заедно. Представям си вълнението, сълзите и прегръдките. Виждам те да викаш „Бабо Нини!“ и виждам малкия Кфир пред себе си, който може би дори не ме познава вече, да ми се усмихва широко“, пише в писмо, разпространено в медиите, бабата на децата.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *