Силни съперници чакат Лудогорец в Лига Европа (ЖРЕБИЙ)

Силни съперници чакат Лудогорец в Лига Европа (ЖРЕБИЙ)

Лудогорец ще срещне доста сериозни съперници в тазгодишното издание на Лига Европа. „Орлите“ се класираха за основната фаза на турнира, който вече е с нов формат, след като отстраниха молдовския Петрокуб в плейофите.

Днес Лудогорец научи съперниците си в Лига Европа. Тимът на Захари Сираков ще премери сили със Спарта Прага, Лацио, АЗ Алкмаар, Лион, Мидтиланд, Виктория Пилзен, Атлетик Билбао и Андерлехт, предаде Actualno.com.

„Орлите“ ще имат четири домакинства и четири гостувания. Добрата новина за българския шампион е, че се размина с грандове от ранга на Манчестър Юнайтед и Галатасарай.

Новият формат на Лига Европа

От тази година Лига Европа е с нов формат. Вече няма групова фаза и броят на отборите се повишава на 36. Всички те се състезават в обща надпревара с класиране. Всеки тим се изправя срещу осем различни съперника.

Първите осем в общото крайно класиране отиват директно към елиминациите. Тимовете завършили между 9-то и 24-то място ще играят плейофи за продължаване напред. Последните 12 пък отпадат от евротурнирите.

Ето и всички мачове на Лудогорец в Лига Европа:

Славия Прага (д), Лацио (г), АЗ Алкмаар (д), Лион (г), Мидтилан (д), Виктория Пилзен (г), Атлетик Билбао (д), Андерлехт (г)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *