Сериозни проблеми с движението по републикански път в Кричим

Сериозни проблеми с движението по републикански път в Кричим

Все още продължава сериозното затрудняване на движението на МПС по  бул. „Тракия“ в гр. Кричим в непосредствена близост до входа на СУ „П.Р.Славейков“, поради пропадането на ревизионна шахта.

Този участък попада в обхвата на Републикански път „ІІІ-866 Девин – Кричим – Стамболийски“, а повредата касае съоръжение от ВиК системата на града. На основание разпоредбите на Закона за пътищата и Закона за водите, община Кричим е  уведомила всички отговорни институции, имащи отношение към решаването на проблема, някои от които многократно. Сериозни проблеми с движението по републикански път в Кричим

Уведомени са „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД гр. Пловдив, на което с Договор от 28.01.2016г. в изпълнение на Закона за водите е възложено стопанисването, поддържането и експлоатацията на ВиК системите и съоръженията на обособената територия, част от която е и община Кричим. Уведомена е Асоциацията по ВиК на обособената територия на „ВиК“ ЕООД – Пловдив, която се явява страна по същия договор, както и Агенция „Пътна инфраструктура“, която съгласно Закона за пътищата има задължението да организира, възлага, финансира и контролира на дейностите, свързани непосредствено с проектиране, изграждане, управление, ремонт и поддържането на републиканските пътища, както и да организира и осъществява защитата на пътищата, включително на пътните съоръжения и на принадлежностите на пътя. Със ситуацията са запознати и от „Областно пътно управление Пловдив“, което се явява Специализирано звено към Агенция „Пътна инфраструктура“,  опериращо на територията на област Пловдив.

На 19.07.2024г , 29.07.2024г. и 23.08.2024г., администрация на община Кричим, за пореден път е уведомила компетентните институции, че следва да предприемат действия за ремонтиране на шахтата, но и до настоящия момент липсва ответна реакция. За явното бездействие на „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД гр. Пловдив и Агенция „Пътна инфраструктура“ е уведомена Районна прокуратура – Пловдив, съобщават от община Кричим.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *