С концерт в Античния театър: Dream Theater празнуват 40 години на сцена

С концерт в Античния театър: Dream Theater празнуват 40 години на сцена

Знаменитите прогресив метъл титани, носители на награда Грами и обичани от едни от най-страстните фенове по света, Dream Theater се завръщат пред българската публика догодина за едно незабравимо музикално преживяване в Античния театър в Пловдив. Бандата, отново в легендарния си състав – Джон Петручи, Майк Портной, Джеймс Лабри, Джон Миунг и Джордан Рудес, тръгва на турне заедно за първи път от четиринадесет години насам и на 21 юли ще представи своята „Аn Evening with Dream Theater” и у нас по покана на Fest Team. Лимитирана бройка билети за концертa в Античния театър в Пловдив влизат в продажба на 15 октомври, вторник, в мрежата на ticketstation.bg на цени от 150 до 300 лв.

Концертът на Dream Theater e част от турнето по повод 40 години на сцена, което стартира този месец в Лондон и ще обхване повече от 20 държави, в това число и България. Dream Theater са създадени през 1985 година под името Majesty от Майк Портной, Джон Петручи и Джон Миунг, тогава студенти в музикалния колеж Бъркли в Бостън. След 20 години в групата, в които допринася за издаването на 10 класически Dream Theater албума, Майк Портной я напуска през 2010 година. Сега, за радост на феновете, знаменитият барабанист е отново част от Dream Theater и новият албум и турне по повод 40 години от създаването на групата, отбелязват неговото триумфално завръщане. Миналата седмица бандата сподели и датата за премиерата на 16-тия си студиен албум Parasomnia (7 февруари 2025 от InsideOutMusic) и чисто нов сингъл и видео – Night Terror.

С концерт в Античния театър: Dream Theater празнуват 40 години на сцена

„Това турне ще бъде невероятно специално за всички нас! Очакваме с нетърпение и емоции всяко едно шоу. Нямаме търпение да се качим отново заедно на сцената и да започнем това историческо празненство за 40 годишнината с всички вас тази есен!“, споделят Dream Theater.

Магическата атмосфера на Античния театър в Пловдив, признат вече като забележителна концертна дестинация и в световен мащаб, го прави ненадмината локация за една нощ с новата музика, но и с класическите хитове на театъра на мечтите.

Повече информация може да намерите на https://dreamtheater.net/tour. Билетите за концерта на Dream Theater влизат в продажба на 15 октомври в мрежата на tickestation.bg и са на цени от 150 лв. до 300 лв. Събитието във фейсбук е тук.

Новини за всички предстоящи събития може да намерите на festteam.bg и ticketstation.bg, в събитието и в социалните мрежи с най-актуална информация.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *