Руски военен самолет се разби край Москва (ВИДЕО)

Руски военен самолет се разби край Москва (ВИДЕО)

Руски военнотранспортен самолет е паднал в Иваново, североизточно от столицата Москва. По предварителни данни – става въпрос за Ил-76, който се е запалил във въздуха. Кадри в социалните мрежи показват горящия самолет.

Очевидци съобщават, че в района на северното летище се вижда дим. Самолетът се е разбил на 2-3 км от летището. Твърди се, че към мястото на катастрофата се изтегля военна техника, предава Actualno.com.

Колко души е имало на борда?

Министерството на отбраната на Русия потвърди катастрофата на военния самолет в района на Иваново. На борда е имало осем членове на екипажа и седем пътници – т.е. общо 15 души, гласи официалната информация.

„Телеграм“ каналът Baza твърди, че на място са открити останките на 10 души. Източник на ТАСС от оперативните служби заяви, че по предварителни данни всички на борда са загинали. По-късно губернаторът на Ивановска област Станислав Воскресенски, който пристигна на мястото на инцидента, изрази съболезнования на семействата на загиналите пилоти и даде указания да се окаже цялата необходима помощ.

Появи се и видеоклип, на който се вижда как двигателят на самолета пада, докато машината е във въздуха.

Причината е пожар в двигателя


„На 12 март, около 13:00 ч. московско време, при излитане за редовен полет, военнотранспортен самолет Ил-76 се разби в района на Иваново. На борда му е имало осем членове на екипажа и седем пътници. Според доклада от мястото на инцидента причината за катастрофата е пожар в един от двигателите при излитането на самолета“, заявиха от руското военно министерство, цитирани от ТАСС.

„Комисия на Главното командване на руските въздушно-космически сили отлетя на летището в Иваново, за да установи причините за самолетната катастрофа“, гласи още съобщението. Твърди се, че самолетът е паднал в ненаселен район на Иваново, а пожарът, който е пламнал след катастрофата, е бил потушен.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *