Румен Радев: Примирението ни доведе до състоянието, в което сме днес

Румен Радев: Примирението ни доведе до състоянието, в което сме днес

„Не става въпрос само за някакви вътрешнопартийни драми, нито за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава.“ Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево. Той участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

„Ясно е, че ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред безобразията, то е обречено на разпад“, каза още той. „Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеса, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка. Примирението с корупцията, с чадъра над основните герои за грабежа на века – всичко това ни доведе до състоянието, в което сме днес“, категорично заяви президентът, цитиран от bTV.

„В Народното събрание проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит, които се разпореждат с държавните ресурси и съдбата на българите. Опростачването на политическото пространство. Рейдърското завземане на партиите. Притискането и насаждането на страх. Най-отблъскващото и обидно нещо, е че това се върши зад паравана на евроатлантизма“, добави Радев.

„Цялата гротеска се разиграва от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд-корупция. Хора, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще. Това е голямата българска тема“, каза още държавният глава.

Президентът обяви, че очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *