Рисунки на динозаври по научни данни гостуват в Палеонтологичен музей - Асеновград (СНИМКИ)

Рисунки на динозаври по научни данни гостуват в Палеонтологичен музей - Асеновград (СНИМКИ)

Деца от подготвителна група към ОУ „Отец Паисий“ – Асеновград се докоснаха до света на динозаврите. Бъдещите ученици и техни преподаватели посетиха Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев“ в града, където бе открита специална тематична изложба. Рисунки на динозаври по научни данни гостуват в Палеонтологичен музей - Асеновград (СНИМКИ)

Експозицията „Динозаврите отблизо“ на палеоилюстратора ас. Владимир Николов от Националния природонаучен музей при Българска академия на науките (БАН) представи отпечатъци на селектирана извадка от оригинални картини, представителни за творчеството му от периода 2014 г. – 2023 г.Рисунки на динозаври по научни данни гостуват в Палеонтологичен музей - Асеновград (СНИМКИ)

Всички посетители разгледаха красотата на праисторическия свят, отпреди милиони години. Творбите разкриха пред зрителите сцени от ежедневието на различни видове динозаврите и техните съвременници, позовавайки се на научни хипотези и наличните палеонтологични данни. Рисунки на динозаври по научни данни гостуват в Палеонтологичен музей - Асеновград (СНИМКИ)

Част от общо 15-те рисунки са направени с акрилни бои, а други са дигитално изобразени. Децата от ОУ „Отец Паисий“ бяха изключително впечатлени, разгледаха илюстрациите с огромно любопитство и зададоха безброй въпроси на автора. Изложбата ще остане в Палеонтологичния музей няколко месеца, за да се предостави възможност на повече посетители да я разгледат.Рисунки на динозаври по научни данни гостуват в Палеонтологичен музей - Асеновград (СНИМКИ)

Гост на събитието беше зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров. Той, заедно с автора ас. Владимир Николов и уредника в музея гл. ас. д-р Недко Недялков откриха изложбата. „Забележителен е резултатът от срещата между изкуството и науката, която виждаме в творбите. Рисунки на динозаври по научни данни гостуват в Палеонтологичен музей - Асеновград (СНИМКИ)

Чрез своята изложба авторът отваря прозорец, през който можем да надникнем и да видим как са изглеждали животните и природата през онези времена. От името на кмета на общината д-р Христо Грудев и от свое име, благодаря за това, че тази експозиция се открива именно в Асеновград и ви уверявам, че ще продължим да подкрепяме подобни инициативи“, каза пред присъстващите Петров.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *