Район „Източен“ със залесителна акция по повод кампанията „Да изчистим България заедно“ (СНИМКИ)

Район „Източен“ със залесителна акция по повод кампанията „Да изчистим България заедно“ (СНИМКИ)

Кметът на район „Източен“ Емил Русинов и неговият екип проведоха зелена инициатива по повод мащабната кампания „Да изчистим България заедно“. Той и служителите озелениха и освежиха пространството на парк „Изгрев“. Събитието се осъществи съвместно с ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“.Район „Източен“ със залесителна акция по повод кампанията „Да изчистим България заедно“ (СНИМКИ)

„Облагородяването и поддържането на зелените пространства в район „Източен“ са приоритет за нас. Стараем се да превърнем района в по-привлекателно място за жителите му и за това този път се спряхме на парк „Изгрев“, каза Русинов.Район „Източен“ със залесителна акция по повод кампанията „Да изчистим България заедно“ (СНИМКИ)

В днешната инициатива се включиха Антон Георгиев – директор на ОП „Градини и паркове“ и Десислава Георгиева – директор на ОП „Чистота“. Зелените площи бяха старателно почистени.Район „Източен“ със залесителна акция по повод кампанията „Да изчистим България заедно“ (СНИМКИ)

В залесяването взеха участие заместник-кметовете Цветина Кашилска, Станислава Лулчева, Николай Мадански и служители от районната администрация. Всички заедно засадиха 10 броя рустифина и 5 броя от вида туя. Така една от зоните за отдих и игра в района изглежда по-чиста и освежена.Район „Източен“ със залесителна акция по повод кампанията „Да изчистим България заедно“ (СНИМКИ)

Тази инициатива е част от поредицата ни събития за облагородяване и озеленяване на район „Източен“ и междублоковите му пространства.Район „Източен“ със залесителна акция по повод кампанията „Да изчистим България заедно“ (СНИМКИ)

На 14 септември, събота,  в деня на кампанията „Да изчистим България заедно“, районното кметство ще раздава чували и ръкавици на всички желаещи да се включат в инициативата.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *