Продължава приемът на заявления за подмяна на старите отоплителни уреди с нови в Асеновград

Продължава приемът на заявления за подмяна на старите отоплителни уреди с нови в Асеновград

Община Асеновград изпълнява проект №BG16FFPR002-5.001-0003 „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Асеновград, финансиран по Процедура „За по-чист въздух!“ по Програма „Околна среда“ 2021 г. – 2027 г. Програмата за подмяна на старите отоплителни уреди с нови продължава, като гражданите могат да подават заявления за участие. Основната цел е да се намали замърсяването на въздуха, като се заменят старите и неефективни отоплителни уреди на дърва и въглища с по-екологични решения, като отопление на ток.

Процесът за кандидатстване продължава, като гражданите е необходимо да подадат заявление на адрес: гр. Асеновград, НЧ “Родолюбие“, ет. II, стая 5. Заявленията могат да се попълват и на електронно устройство (таблет или смартфон). Заявленията могат да се подават електронно ОТ ТУК: Заявление за физически лица – община Асеновград (estatsurvey.com). Допълнителна информация може да бъде получена и на следния телефонен номер: 0878 447 329 – всеки работен ден, от 09:00 ч. до 17:30 ч.

След одобрение на документите, технически екип ще направи оглед, а след това, на жителите ще бъдат демонтирани старите уреди и заменени с нови, напълно безплатно. Подмяната на старите уреди не само допринася за опазването на околната среда, но също така, намалява разходите за отопление и подобрява качеството на въздуха в населените места.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *