При дебюта на Томаш: Ботев Пловдив нанесе четвърта поредна загуба на ЦСКА (ВИДЕО и СНИМКИ)

При дебюта на Томаш: Ботев Пловдив нанесе четвърта поредна загуба на ЦСКА (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ботев Пловдив победи ЦСКА-София с 1:0 в столицата. Единственото попадение в мача бе дело на Ехидже Укаки в 58-та минута на срещата. Това е първа победа на Ботев срещу „армейците“ като гост от 39 години насам. Александър Томаш пък дебютира със загуба начело на тима.

Ботев започна добре срещата и още във втората минута организира опасна атака. След грешка на Християн Петров на фланга, Ехидже Укаки отне и се понесе към наказателното поле на домакините, стреля но Бусато изби в първи корнер.При дебюта на Томаш: Ботев Пловдив нанесе четвърта поредна загуба на ЦСКА (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЦСКА отговори с греда в 11-та минута. След многоходова атака на „червените“, топката се озова в Годуин Коялипу, който обаче бе обърнат с гръб към вратата. Нападателят добре обработи топката, завъртя се и стреля мощно, но за негов лош късмет коженото кълбо разтресе напречната греда.

До края на първата част имаше по една добра възможност и за двата отбора, но до гол така и не стигна и полувремето завърши при нулево равенство.При дебюта на Томаш: Ботев Пловдив нанесе четвърта поредна загуба на ЦСКА (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЦСКА опита да упражни някакъв натиск в началото на втората част, но това така и не се случи. Вместо това Ботев нанесе своя удар в 58-та минута. След груба грешка на Християн Петров в центъра на терена, Ехидже Укаки открадна коженото кълно и се понесе абсолютно сам срещу Густаво Бусато. След като навлезе в наказателното поле, футболистът на Ботев стреля точно покрай бразилския страж на ЦСКА за 1:0.При дебюта на Томаш: Ботев Пловдив нанесе четвърта поредна загуба на ЦСКА (ВИДЕО и СНИМКИ)

„Армейците“ се опитаха да върнат гола, но така и не стигнаха до кой знае какво положение. Вместо това, Ботев организираха няколко опасни контраатаки. Единственият по-сериозен шанс за столичаните бе пред Християн Петров, който минута преди края стреля много силно от въздуха след корнер, но Бернат спаси, а след това топката бе избит в нов ъглов удар.

Така „канарчетата“ постигнаха много ценна победа, която ги изкачи до 4-то място в класирането, с равен брой с втория и третия – Черно море и Спартак Варна. ЦСКА-София пък останаха закотвени на 13-о място в класирането.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *