"През 89 г. танковете не ни спряха": Поддръжници на Доган с щурм в резиденция "Бояна" и сблъсък с полицията

"През 89 г. танковете не ни спряха": Поддръжници на Доган с щурм в резиденция "Бояна" и сблъсък с полицията

Привърженици на идеологическия лидер на движението, събрали се в София от цялата страна, влязоха и в сблъсък с полицейските служители. Щурмът беше блокиран, а полицаи обградиха няколко мъже и ги избутаха.

„89-а година танковете не ни спряха, камо ли вие ще ни спрете!“, обърнаха се те към униформените. И дадоха заявка за дълъг протест в подкрепа на лидера си: „Утре ще сме 100 хиляди тука! Дойдохме да спасим България!“.

„Най-големите предатели сте“, чуваха се още реплики към полицията. Симпатизантите на ДПС-Доган крещяха дълго време „Мафия!“. След това градусът на напрежението се поуспокои, предаде Actualno.com.

Сагата със сараите

Всичко започна вчера, 29 август, след като бившият транспортен министър в кабинета „Орешарски“ Данаил Папазов – собственикът на фирмите, които притежават лятната резиденция в „Росенец“ и тази в столичния квартал „Бояна“, – прикани Ахмед Доган да напусне „сараите“, тъй като живее там без основание. Днес съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров опита да докаже, че това не е вярно: Чакъров каза как Доган ползва сарая в „Бояна“.

Снощи от ДПС-Доган заявиха, че група младежи е нахлула в резиденция „Бояна“ – ставало въпрос за 5-10 души, които влезли в сградата без документ „с един бял лист“ и започнали да извеждат служителите, които работят там. Депутатите се обърнаха към премиера, президента, ДАНС и правоохранителните органи с искане да се осигури правото на „обитателя на този дом“.

Привърженици на Доган цяла нощ пазеха сараите в София и „Росенец“, а МВР се активизира – съобщи, че се е отзовало на два сигнала, в които се посочва, че сигурността на Ахмед Доган е застрашена. Те били подадени от адреси в столичния квартал „Бояна“ и от парк „Росенец“, а техни автори са активисти на ДПС: МВР е получило сигнали, че сигурността на Доган е застрашена.

Самият почетен председател все още не е направил изявление. Неговите депутати също бранят „сараите“ – Рамадан Аталай, Джевдет Чакъров, евродепутатът Илхан Кючюк и др. Днес е повече от „горещо“ пред резиденция „Бояна“ – по-рано там се появи дори Николай Бареков и поиска да провери има ли заложници вътре. Полицейското присъствие е засилено. Оградиха и с ленти самата резиденция. Вътрешният министър Атанас Илков заяви, че е започнала незабавна проверка по сигнала за сигурността на Ахмед Доган.

Това е пореден напрегнат епизод във войната в ДПС, която се разгаря между Делян Пеевски и Доган. Преди дни почетният председател изключи от партията Пеевски, когото овласти само преди няколко месеца: Момчето не иска да си отива. Но ще му се наложи.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *