Прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в Община Марица (СНИМКИ)

Прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в Община Марица (СНИМКИ)

Кметовете на „Марица“ и Трилистник Димитър Иванов и Мирчо Петров прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в общината на събора на селото. Изцяло обновени са водопроводната и канализационна мрежа, асфалтирани са улиците в селото, изградена е пречиствателна станция за жителите.    Прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в Община Марица (СНИМКИ)

„За мен е чест да открием поредната придобивка за нашето село. Минахме през разкопаване на улици и безводие по няколко дни, но завършихме 12-километровата ВиК мрежа и асфалтирахме 11 км улици“, заяви пред стотиците събрали се на площада на Трилистник Мирчо Петров, който покани на сцената пред читалището Димитър Иванов.Прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в Община Марица (СНИМКИ)

„В името на децата се опитваме да облагородяваме нашите села и да ги направим още по-прекрасни, още по-комфортни, за да живеят по-добър и достоен живот от нас. Щастлив съм, че сме заедно на този празник. Кметът Петров има заслугата да се случат много неща в Трилистник с неговата настойчивост, отговорност, постоянство и с грижата към хората. С инвестицията, която направихме, Трилистник се превърна в първото село в Община Марица с подменени водопровод, канализация, пречиствателна станция и цялостно асфалтиране на уличната мрежа – трудна задача, с която се справихме в срок и с качествено изпълнение. С Божията помощ си пожелавам да имаме сили във всички населени места в общината да реализираме подобни инвестиции“, подчерта кметът Иванов. Той допълни, че ако жп прелезът и надлезът са били отговорност на администрацията на общината, са щели да бъдат готови досега, но те са ангажимент на държавата. „Нямаме вина с кмета Мирчо Петров, че държавата не си е свършила работата в срок и на време“, допълни той. След това пожела здраве, късмет, сили и благословение за всички.Прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в Община Марица (СНИМКИ)

Отец Димитър благослови начинанието и жителите на Трилистник. Самодейните състави от читалище „Йордан Колев“ продължиха с празничната програма, като бурно аплодирани бяха изпълненията на най-малките танцьори и певци.Прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в Община Марица (СНИМКИ)

92-годишният Спас Генчев сподели, че е изключително развълнуван да посрещне събора на селото с нови улици и с подменена ВиК мрежа. „Всички се радваме на новата придобивка. Много хубави неща се направиха. Асфалтираха навсякъде в селото и нашата улица също. Имаме ново кметство. В центъра стана много красиво. Опитвам се да помагам с каквото мога. Кметовете да са живи и здрави. Много неща направиха и да продължават да работят“, каза дядо Спас, който до миналата година е пеел в групата към местното читалище, с която са имали десетки участия из страната. „Преди две години за малко да пострада и нашата къща от наводненията. Беше страшно. Много къщи бяха заляти и хората бедстваха. Надявам се управляващите да помислят за населението, да огледат реката, да разчистят коритото, за да няма потърпевши от бедствията“, сподели дядо Спас. Той с радост гледаше тържеството, организирано от хореографа Живко Тонев.Прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в Община Марица (СНИМКИ)

По-късно хорото на събора поведе Мирчо Петров, който е шести мандат кмет на Трилистник. След това Димитър Иванов пое трибагреника и заедно с него заиграха жители и гостите на Трилистник, най-малкият сред които бе двегодишният Дарин. Народното веселие продължи с формация „Три звезди“ с ръководител Ангел Калчев. Специални гости на празника бяха председателят на Общинския съвет Виолета Христодулова, кметове и общински съветници.Прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в Община Марица (СНИМКИ)

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *