Премиери и хитови заглавия очакват пловдивчани в "Завеса под звездите" през лятото

Премиери и хитови заглавия очакват пловдивчани в "Завеса под звездите" през лятото

Водещи театри и продуцентски къщи ще представят пред пловдивчани своите най-хитови спектакли за сезона в поредното издание на Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в лятно кино „Орфей“ и Летен театър „Бунарджика“ от юни до септември.

Стартът е на 4 юни със сценичния тандем Мария Сапунджиева и Асен Блатечки в комедията „Ревност“. По традиция в панорамата се включва Сатиричният театър – това лято с премиерата за Пловдив „Луди за връзване“ с цяла плеяда комици като Албена Михова, Филип Аврамов и др. на 17 юни и с хитът от 2023 година „Оскар“ с Руслан Мъйнов и Александра Сърчаджиева на 13 септември.

През септември Театър Българска Армия ще представи за първи път пред пловдивската публика „Представление и ½“ с участието на цялата си трупа и с превърналия се в легенда с 32 години сценична история спектакъл „Секс, наркотици и рокендрол“ с Ивайло Христов, Дони – Добрин Векилов и Коцето-Калки.

Премиери на открита сцена в Пловдив ще имат нашумелите спектакли „Образцов дом N6” с Мая Бежанска и Филип Аврамов, „Моето мъжко момиче“ с Михаил Билалов и отличеният с „Икар“ моноспектакъл на Весела Бабинова „Пистолет в торнадо“.

Хитовите комедии, които отдавна са фаворит на публиката – „Чамкория“ и „Това не го казвай“ със Захари Бахаров, както и „Отчаяни съпрузи“ с Бойко Кръстанов, Даниел  Пеев и Явор Бахаров ще се играят на сцената на летен театър „Бунарджика“ поради големия зрителски интерес.

Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ ще предложи и със съпътстваща програма от концерти – „В света на Гершуин“ с Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров на 21 юни, „В света на музиката“ с Веско Ешкенази на 23 юни и мюзикъла „Fame” с младите таланти от „Софийски музикален театър“ на 19 юни .

Организаторите предвиждат и среща на публиката със звездите преди спектаклите, които ще бъдат обявявани предварително на фейсбук страницата на Aрт-събития „Орфей“, където е публикувана и пълна програма на фестивала.

Билети за спектаклите се продават в мрежата на Ивентим, каса МаскАрт и Билетните каси в Пловдив, онлайн на eventim.bg и grabo.bg

Театрална панорама на комедиите „Завеса под звездите“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2024 година.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *