Премиерът Главчев в Дубровник: Подкрепяме Украйна в справедливата й кауза

Премиерът Главчев в Дубровник: Подкрепяме Украйна в справедливата й кауза

Подкрепяме Украйна в справедливата й кауза за запазване на нейната независимост, териториална цялост и суверенитет, в синхрон с Устава на ООН и международното право. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев в Дубровник, където участва в Срещата на върха „Украйна-Югоизточна Европа“. Форумът има за цел страните от региона да подкрепят Киев в борбата за свобода и мир. Това е третото поред издание на този формат на високо политическо равнище след срещите в Тирана през февруари и в Атина през август тази година.

В Дубровник беше приета съвместна декларация, отразяваща основните послания от срещата. Премиерът Главчев посочи, че изразената от него позиция е стриктно съобразена с решенията на Народното събрание. Ще подкрепяме Украйна толкова колкото е необходимо, според нашите възможности, категоричен беше министър-председателят.

В изказването си по време на форума премиерът Димитър Главчев подчерта, че войната в Украйна налага европейската интеграция да остане високо в политическия дневен ред на Европейския съюз. „Разширяването на ЕС е крайъгълен камък за мира и благоденствието сред народите на Европа. Надявам се, че Украйна ще запази своя импулс към европейска интеграция“, заяви Главчев.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *