„Празникът на Кючука“ завладява район „Южен“ (ПРОГРАМА)

„Празникът на Кючука“ завладява район „Южен“ (ПРОГРАМА)

На грандиозен фолклорен фестивал кани всички кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев. „Празникът на Кючука“ ще радва жителите на града в продължение на два дни – 4 и 5 октомври, като организаторите са подготвили редица изненади за всички. Входът за проявите е свободен.

Фестивалът ще се проведе в големия парк „Райчо Кирков“/Студенец/, разположен между улиците „Акад. Петър Динеков“, „Здравец“, „Георги Кондолов“ и „Михалаки Георгиев“. Организатори са община Пловдив, район „Южен“, кметът на района Атанас Кунчев и Ясмина ЕООД.

Фестивалът ще бъде открит в петък, 4 октомври, точно в 17 часа, от малките гвардейци на детска градина „Мая“. След тях на сцената в парка ще се представят още детски градини и училища от район „Южен“. В програмата са още формация „Мажор“, фолклорен ансамбъл „Слав Бойкин“ и „Големите гайди“ с ръководител Стефан Янев.

От 19:30 часа всички присъстващи ще могат да се насладят на концерт-спектакъл на един от символите на Пловдив – Фолклорен ансамбъл „Тракия“. Събитието е част от честванията на 50-годишния юбилей от създаването на ансамбъла от проф. Кирил Дженев. Час по-късно на сцената ще се качи и големият победител от „Гласът на България“ – обичаната Петя Панева, маестро Митко Денев и музикантите на „Бендът на България“.

Фолклорният маратон продължава и в събота с богата програма. През деня акцентът ще е върху детските градини, училищата и танцовите клубове в района. Ще има и двучасова хоротека на открито. В парка ще бъде разположен голям кът, в който ще бъдат представени най-разнообразни български традиционни занаяти. За децата ще има безплатна детска работилница и благотворителен щанд. Организаторите обещават още много изненади, като засега запазват част от тях в тайна.

Вечерта присъстващите ще могат да се насладят на изпълненията на фолклорните ансамбли „Елика“ и „Дилянка“. Големият празник на район „Южен“ ще бъде закрит с фантастичен концерт на обичания от всички Здравко Мандаджиев и танцово шоу „Кабири“.

„Елате, за да се насладим заедно на пъстротата на българския фолклор с богата програма, много танци и веселие, безплатни детски работилници и разнообразни традиционни занаяти“, призова кметът на „Южен“ Атанас Кунчев, който има амбицията да превърне „Празникът на Кючука“ в традиция.

„Празникът на Кючука“ завладява район „Южен“ (ПРОГРАМА)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *