"Празникът на Кючука": Грандиозен фестивал събира малки и големи в "Южен"

"Празникът на Кючука": Грандиозен фестивал събира малки и големи в "Южен"

На грандиозен фестивал кани всички кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев. „Празникът на Кючука“ ще радва жителите на града в продължение на два дни – 4 и 5 октомври, като организаторите са подготвили редица изненади за всички. Входът за проявите е свободен.

Събитието ще се проведе в големия парк „Райчо Кирков“/Студенец/ на ул. Здравец. Организатори са община Пловдив, район „Южен“, кметът на района Атанас Кунчев и Ясмина ЕООД.

Фестивалът ще бъде открит в петък, 4 октомври, с концерт-спектакъл на един от символите на Пловдив и на район „Южен“ – Фолклорен ансамбъл „Тракия“. Събитието е част от честванията на 50-годишния юбилей от създаването на ансамбъла от проф. Кирил Дженев.

Същият ден на сцената ще се качи и обичаната Петя Панева с музикантите на Бендът на България. Двудневният фолклорен маратон на големия празник на район „Южен“ ще бъде закрит с фантастичен концерт на обичания от всички Здравко Мандаджиев и танцово шоу „КАБИРИ“.

Организаторите обещават още много изненади, като засега запазват част от тях в тайна. Знае се, че програмата включва концерти, страхотни изпълнения, участия на училищата и детските градини от района, обедна хоротека в събота, безплатена детска работилница, занаятчийска алея и, разбира се, вкусотийте на „Болярска скара“ и „Арабията“.

Паркирането ще бъде изключително затруднено, затова организаторите молят гражданите да посещават събитието по възможност без автомобил. Кметът на района Атанас Кунчев има амбицията празникът да се превърне в традиция.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *