Празничен концерт на Опера Пловдив с Васко Василев на площад "Централен"

Празничен концерт на Опера Пловдив с Васко Василев на площад "Централен"

Опера Пловдив и община Пловдив канят пловдивчани и гостите на града на Празничен гала концерт „Градът празнува Операта“ на 16 юни (неделя) на площад Централен със специалното участие на виртуозният цигулар Васко Василев. Събитието с вход свободен е кулминационен финал на честванията за 70-годишнината на музикалния институт. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив ще бъде дирижиран от Якопо Сипари Ди Пескасероли от Италия и от маестро Диан Чобанов, директор на Операта.

Музикалният празник, с който Пловдив ще заживее със своята Опера, ще започне от 19 часа на стълбите на Каменица с концерта „Бибиди- бобиди-буу“ в изпълнение на децата от Академията на Госпожа Опера. В 19:30 часа от Римския стадион, където е разположена фото изложбата „Операта е тук“,  ще тръгне шествие на артисти от Операта до голямата сцена на надлеза на ул „Гладстон“. Там от 20:30 часа е началото Гала концертът с гост-солист Васко Василев. Веднага след неговия край зрителите ще присъстват и на танцов пърформанс на балета на Опера Пловдив с изпълнения от спектаклите „Исус Христос Суперзвезда“ и „Утре след днес“.

Празничните инициативи за 70-годишнината на Опера Пловдив са обединени от слоганът „Операта е ТУК“. Операта е Тук – в сърцата на гражданите, в пулса на своя Град.

Събитието се провежда по примера на редица големи европейски градове, където отворените концерти на местните оркестри и оперни театри се превръщат в общоградски културен празник. То е част от е ежегодните концерти на Опера Пловдив на открито „Класик Open Air”, които се осъществяват с финансовата подкрепа на община Пловдив и са част от Културния календар на града.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *