Пожар затвори магистралата между ГКПП "Кулата" и Солун

Пожар затвори магистралата между ГКПП "Кулата" и Солун

Голям пожар затвори магистралата, която свързва Солун с граничния пункт „Кулата – Промахон“. Заради дима от големия пожар видимостта в района е силно намалена и това е причината за затварянето на основния път. Движението се извършва по обходни маршрут, които са различни за колите и камионите, предава bTV.

„В следобедните часове на днешния ден е избухнал пожар в горска местност около 37-ми км от националния път от Солун до ГКПП „Кулата-Промахон“, в близост до тунелите. Вследствие на пожара движението по пътя е преустановено“, съобщи българското Министерство на външните работи (МВнР).

Обходният маршрут за колите е:

  • Солун – Килкис – Нео Петрици – ГКПП „Кулата“
  • ГКПП „Кулата“ – Нео Петрици – Килкис – Солун

Обходният маршрут за камиони:

  • ГКПП „Кулата“ – Серес – Неа Зихни – Амфиполи – Аспровалта – Солун
  • Солун – Аспровалта – Амфиполи – Неа Зихни – Серес – ГКПП „Кулата“

Трафикът е изключително интензивен и в селата буквално са се образували километрични опашки от автомобили, най-често с гръцка, българска и румънска регистрация. Гръцките власти призовават, който е поел път към Солун, да избере алтернативен маршрут, тъй като не се знае кога пътят ще бъде отворен.

Властите предупредиха шофьорите да бъдат особено внимателни и да спазват указанията на пътна полиция. МВнР препоръчва на българските граждани стриктно да следват инструкциите на местните власти до овладяване на пожара и възстановяване на движението в засегнатия участък.

Южната ни съседка е обхваната от нова гореща вълна. Опасните жеги ще продължат поне до 19 юли и се очаква да надхвърлят 40°. Най-топло ще бъде в Западна и Северна Гърция, както и на  островите в Източно Егейско море. Съветът към туристите е да пият много вода и да избягват дългите разходки през най-горещата част от деня.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *