Поредна глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив

Поредна глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив

Пореден нарушител глобиха от пловдивския общински инспекторат (ПОИ) за подготвени за нерегламентирано изхвърляне строителни отпадъци. Това стана по време на един от регулярните обходи на екипите на инспектората, по време на който са открити 42 броя чували в района на бул. „Източен“ 40. Чувалите, които са били струпани на тротоарното пространство под блокова тераса, са били пълни със строителни отпадъци – тухли, фаянсови плочки, стиропор. Нарушителят е установен и му е съставен акт, съгласно който трябва да плати глоба в размер от 300 – 1000 лв.

Проверките и засиленият контрол за изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци продължават. 24-часови дежурства от служители на ОП „Общинска охрана”, „Общинска полиция“, ПОИ и ОП „Чистота“ се извършват в „най-горещите“ точки, където се наблюдава най-голямо струпване на боклуци.

Община Пловдив апелира гражданите да използват площадката за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци, както и на едрогабаритни такива, която се намира на ул. „Даме Груев“ № 64А. За улеснение на пловдивчани, излезли от употреба обемни вещи могат да бъдат изнесени и край контейнерите непосредствено преди да мине специализираната техника – рано сутрин или късно предишната вечер, и да се поставят така, че да не затрудняват движението на пешеходците и превозните средства.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *