Политици около Ахмед Доган се явяват на избори с нова коалиция - "Алианс за права и свободи"

Политици около Ахмед Доган се явяват на избори с нова коалиция - "Алианс за права и свободи"

Лидерът на „Земеделски народен съюз“ Румен Йончев подаде документи за регистрация на коалиция „Алианс за права и свободи“ в ЦИК, обяви самият той пред медиите. Депутатите, близки до Ахмед Доган, ще се явят с коалицията „Алианс за права и свободи“. В нея няма да участва партия ДПС.

По-рано ВАС се произнесе по жалбата на „ДПС – Ново начало“ срещу отказа на ЦИК да регистрира коалицията за изборите. Върховният административен съд отмени решенето на комисията и я задължи да регистрира коалицията на Делян Пеевски с име „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Съдът приема, че заявленията на двете коалиции, в образуването на всяка от които участва ПП ДПС, не са подадени едновременно, напротив – заявлението на коалицията жалбоподател („Движение за права и свободи – Ново начало“ – бел. ред.), е подадено преди заявлението на коалиция „Демокрация, права и свободи – ДПС“.

Установено е, че от страна на коалицията – жалбоподател, на 2 септември в 00:05 ч. по електронен път е подадено заявление, подписано с електронни подписи и от двамата представляващи коалицията, съобщиха от ВАС.

Публикувай коментар

1 Comments

  1. […] Това беше очаквано решение, след като вчера, 11 септември, ВАС реши да допусне коалиция „ДПС – Ново начало“ на кръга около Делян Пеевски до изборите за парламент. Тъй като една партия не може да участва в повече от една коалиция, беше почти сигурно, че формацията около Ахмед Доган няма да бъде допусната до вота в този си вид. Крилото около почетния председател на ДПС обаче се регистрира под друго име. […]

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *