Почти готов е закритият паркинг с търговска част в Асеновград

Почти готов е закритият паркинг с търговска част в Асеновград

Изграждането на паркинг и търговска част под сградата на община Асеновград тече по график. Планирано е ремонтните дейности да приключат до края на годината, а от началото на следващата, обектът да бъде въведен в експлоатация. Това каза пред медии днес зам.-кметът инж. Стоян Димитров. Той обясни, че паркингът ще бъде с достъп единствено от страната на РУ – Асеновград. Чрез видеоконтрол ще се заснемат регистрационните номера на автомобилите. Таксуването няма да се извършва с физическо присъствие на инкасатор, а ще бъдат монтирани бариери и паркомат. Плащането ще може да се осъществява както в брой, така и с карта. Престоят за 1 час ще бъде в размер на 1 лв., както е на всички зони за платено паркиране в община Асеновград, по решение на Общинския съвет в града.

Почти готов е закритият паркинг с търговска част в Асеновград

Паркоместата за автомобили на закрито ще са 62 бр., от които 4 ще са за трудно подвижни лица, а други 6 – със зарядни станции за електромобили. Ще бъдат обособени и 20 такива, за велосипеди, за които няма да се заплаща такса. Достъпът в открития паркинг, разположен до сградата на общината, който и към момента функционира, вече ще се осъществява от новия вход – от страната на РУ – Асеновград. Т.е. и двете зони за паркиране ще могат да се ползват с влизане само през бариерите.

Почти готов е закритият паркинг с търговска част в Асеновград

Търговската зона ще има два входа – откъм паркинга и откъм площада. Освен обекти за търговия, е направена и тоалетна, която ще бъде отдадена под наем. Наемателят ще има ангажимент да я поддържа, да определи цената за ползването й и работното време. Приключвайки този обект, община Асеновград ще завърши достъпа на граждани от първо до последно площадно ниво чрез асансьора – от паркинга до Градската библиотека.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *