Пловдивският театър “Хенд” открива 15-тия си юбилеен сезон със световно заглавие и богата програма

Пловдивският театър “Хенд” открива 15-тия си юбилеен сезон със световно заглавие и богата програма

Театър “Хенд” започва ударно 15-тия си юбилеен сезон със световно заглавие и богата програма. Официалното откриване е на 13-ти септември от 19.00ч. със спектакъла “Писмото” на световния майстор на комедията Паоло Нани. Неговият неповторим стил, класа, финес и брилянтни актьорски превъплъщения са причината да го титуловат като „един от най-великите клоуни в света”, а „Писмото” наричат „малка енциклопедия на комедията”, спечелила сърцата на хиляди по целия свят.

Седемдесет VIP билета очакват ценителите на това изкуство. Те могат да бъдат закупени единствено на касата на театър “Хенд” (тел.0896 990 247) . Всеки VIP билет включва: билет с автограф от Паоло Нани, специален подарък от театър “Хенд”, напитка и дискусия след спектакъла със световно известния артист. Спектакълът ще гостува и в София на 14ти септември.

В дните преди голямото откриване талантливи актьори от цяла България ще участват в професионален мастърклас по клоунада и импровизация на Паоло Нани, в който ще получат шанса да се учат и създават комедия на световно ниво. Събитията се осъществяват с подкрепата на НФ “Култура” и Община Пловдив.

15-годишния си юбилей театър “Хенд” посреща с реновирана зала, свежи актьорски попълнения, премиера на ново заглавие и още много изненади. В репертоара от култови комедийни постановки влиза и театър с кауза за най-малките. “Лакомият Кит” ще зарадва пловдивската публика и ще отправи своите екологични послания безплатно в края на септември, благодарение на „Зелена Култура – Зелен Град“, най-новата програма на Фондация „Пловдив 2019“.

“Хенд” или “Театърът на младите”, продължава инициативата “В час с театъра”, която осигурява безплатен достъп на тийнейджъри от пловдивски училища до заглавия от театралния афиш. Събитията са част от Културния календар на Община Пловдив и плод на съвместните усилия за привличане на младите в културния живот.

Театралната школа “Червени Носове” към “Хенд” също отваря врати с началото на учебната година. Поради големия интерес се обособяват две възрастови групи: 7-11 и 12-18 години, а приемът е целогодишен. По-големите бъдещи актьори подготвят свои репертоарни заглавия и създават истински младежки театър.

В края на годината, те ще играят “#Ромео и Жулиета” на сцената на Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив. Постановката спечели Голямата награда на фестивала “Гледай Ти”. Подготовката на третото му издание през юни 2025г. е един от основните акценти в програмата на „Хенд“.

До тогава от театъра загатват още и за любопитно предстоящо партньорство с театралната академия НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, както и турне в България и чужбина. Сцената на театър “Хенд” остава отворена и за гостуващи постановки.

Новият сезон е пъстър и наситен със събития. Подготвяме го с много старание, любов и благодарност към партньорите и публиката. С голяма усмивка ги каним да празнуваме заедно откриването на 13-ти септември от 19.00ч. с “Писмото”, споделиха от екипа на „Хенд“.

Подробности за всички събития и инициативи може да бъдат намерени в комуникационните канали на театъра https://linktr.ee/handtheatre.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *