Пловдив отбеляза 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пловдив отбеляза 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България (ВИДЕО и СНИМКИ)

С тържествена церемония, състояла се на Колоната на Независимостта на площад „22 септември”, Пловдив почете 115- години от обявяването на Независимостта на България.Пловдив отбеляза 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България (ВИДЕО и СНИМКИ)

В честването участваха Духов оркестър, слово произнесе д-р Стефан Шивачев, а водещ на церемонията бе Златко Павлов. Комитет „Родолюбие” направи възстановка на паметните събития.Пловдив отбеляза 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България (ВИДЕО и СНИМКИ)

Честванията започнаха с молебен в храм „Света Неделя“. Сред присъстващите бяха  зам.-кметът Стефан Стоянов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, общински съветници, граждани. Честванията продължиха с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Александър Малинов на едноименния площад в подножието на Стария град.Пловдив отбеляза 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България (ВИДЕО и СНИМКИ)

“Това е най-важната дата в новата ни история, която поставя България отново на световната карта като независима и горда европейска държава. Българският народ полага титанични усилия повече от 100 години, за да извоюва страната си отново. Тази дата ни прави истински горди, че сме българи”, заяви Стефан Стоянов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *