Пациенти от чужбина се връщат в Пловдив заради труден достъп до медицинска помощ

Пациенти от чужбина се връщат в Пловдив заради труден достъп до медицинска помощ

Увеличава се броят на хората, които се връщат от чужбина, за да търсят медицинска помощ в България. Клиниката по хирургия на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Каспела“ в Пловдив се превръща във все по-предпочитано място за лечение на пациенти от Западна Европа. Пример за това е случай на 63-годишен пациент, който след дълго и неуспешно лечение в Англия, решава да се върне в България, където получава бърза и ефективна медицинска помощ.

Пациентът е постъпил с тежко септично състояние, породено от остро гнойно възпаление на десния крак и подбедрица. Лечението му в Англия продължило около месец и половина, но без значителен успех, поради което след завръщането си в България, състоянието му се влошава значително.

„От около месец и половина се лекувам в Англия. Много трудно достигнах до специалист. Процедурата е много тромава. Седмица, след като се прибрах в България, нещата сериозно се усложниха с инфекцията, която получих на крака. Препоръчаха ми университетска болница „Каспела“ и още като пристигнах, лекарите ме приеха и по спешност ме оперираха,“ споделя пациентът.

След спешната операция и интензивната грижа, предоставена от медицинския екип на професор д-р Росен Димов, пациентът е изписан в стабилно състояние, без опасност за живота или загуба на крайника. Той изразява своята дълбока благодарност към целия екип на болницата, подчертавайки високото ниво на професионализъм и внимание, което не е очаквал да получи в България.

„Явно направиха чудеса, защото седмица по-късно си тръгвам от болницата без опасност за живота и крака ми, за което съм много благодарен на целия екип на професор Димов. В интерес на истината, честно да кажа, не очаквах такава грижа и такова отношение от страна на целия екип от медицински работници. Имах някакво чувство, че тук в България нещата не стоят добре, но това мое мнение се опроверга,“ допълва той.Пациенти от чужбина се връщат в Пловдив заради труден достъп до медицинска помощ

Пациентът благодари и на конкретни лекари, които са се грижили за него. „Благодаря също и на лекарите, най-вече д-р Кънчев, д-р Джалов, д-р Стойчева и сестрите – вече 6-7 сестри минаха през тези дни, просто нямам думи. Много добро отношение и много загрижени за моето бързо излекуване и възстановяване.“, казва 63-годишният пациент.

Този случай е само един от многото, които подчертават нарастващата тенденция пациенти от Западна Европа да търсят медицинска помощ в България. По същото време в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Каспела“ са били приети още трима пациенти от различни западноевропейски страни, които също са предпочели да се лекуват в България, вместо в страните, в които живеят. Това е показателно за високото ниво на медицинска помощ, която се предлага в страната, и за доверието, което все повече пациенти имат в българските медицински специалисти.;;

 

lk’j;

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *