Отвориха официално за движение първия ремонтиран участък от бул. "Голямоконарско шосе" (СНИМКИ)

Отвориха официално за движение първия ремонтиран участък от бул. "Голямоконарско шосе" (СНИМКИ)

Официално пуснаха движението по първия ремонтиран участък от бул. „Голямоконарско шосе„. Това се случи малко след 10 часа тази сутрин, като на място бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник и районни кметове, представители на фирмата-изпълнител и на бизнеса.Отвориха официално за движение първия ремонтиран участък от бул. "Голямоконарско шосе" (СНИМКИ)

Стойността на този участък от проекта от кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и бул. „Дунав“ до Хладилника, е в размер на близо 18 млн. лева, като строителните дейности се осъществяват от „ИСА – 2000” ООД.Отвориха официално за движение първия ремонтиран участък от бул. "Голямоконарско шосе" (СНИМКИ)

“Държахме да го пуснем преди 15-и септември и до вчера се постарахме и лампите, и светофарната уредба да работят. Пътят е изпълнен с всичката комуникация, осветление, всичко необходимо. Тази година получихме допълнително финансиране от държавата, които ни позволиха да проведем обществена поръчка и чакаме нейното приключване, за да може останалите 800 метра до границата на града да бъдат започнати и съответно да имаме готова входно-изходна артерия в рамките на Пловдив. Оттам сме дарили проекта на Община Марица и ще подпомагаме, за да може пътят да е готов до магистрала „Тракия“, каза кметът Костадин Димитров пред медиите.Отвориха официално за движение първия ремонтиран участък от бул. "Голямоконарско шосе" (СНИМКИ)

Ремонтираната отсечка е с дължина 1500 метра.Тя има две платна с по три ленти, изградени с велоалея, нови тротоари и осветление. Подменени са и всички подземни комуникации. Изградени са две големи кръгови кръстовища.Отвориха официално за движение първия ремонтиран участък от бул. "Голямоконарско шосе" (СНИМКИ)

За втория етап с дължина около 800 метра община Пловдив трябва да тепърва да избере изпълнител. „Категорични сме, че ще го направим“, каза кметът Костадин Димитров при откриването на обекта. Вторият етап на реконструкцията и разширението е на стойност 15,6 млн. лева без ДДС, като средствата са от държавния бюджет.  Така реконструкцията на вътрешноградската магистрала на Пловдив ще струва около 33 млн. лева и то само в границите на община Пловдив. Отвориха официално за движение първия ремонтиран участък от бул. "Голямоконарско шосе" (СНИМКИ)

До 15 септември ще бъде пуснато и Кукленско шосе. Очаква се до първия учебен ден да бъде пуснато и кръговото движение на централна гара, което ще отпуши изцяло булевард „Руски“, увери още кметът. Той припомни, че от вчера започна работата на археолозите на Брезовско шосе.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *