Откриха официално спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Откриха официално спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Кметът Костадин Димитров, заместниците му Владимир Темелков и Николай Бухалов и директора на Езикова гимназия „Иван Вазов“ Вихра Ерамян откриха официално новата спортна зала на училището. Тя е на стойност 2,5 млн. лв., а халето е с площ близо 900 кв. метра.Откриха официално спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

„Мисля, че това е начинът – да създадем база, където може да се развива спорт, култура, не само за самото училище, а да може да се покажат други училища, да се създаде място за шампионати между училищата, защото в конкуренцията се ражда по-добър резултат. Здравето на децата ни е важно, при провеждането на часовете по физическо възпитание може едновременно в залата да бъдат два класа“, заяви след откриването кметът. Самият той изпробва залата, като показа завидни баскетболни умения, отбелязвойки кош. Вече са почти готови и спортните площадки на Английската гимназия.Откриха официално спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Многофункционалната спортна зала е с площ 885 кв. м. Тя има комбинирано игрище за баскетбол и волейбол и е с капацитет 199 души. Изградена е топла връзка между нея и училището. До залата са разположени дамски и мъжки съблекални, кабинет за преподавател-треньор, помещение за съхранение на столове за различни мероприятия и помещение за съхранение на уреди. Сградата е достъпна за хора с увреждания, а в залата за тях са осигурени 4 места за сядане.Откриха официално спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Продължава и ремонтът на общежитията, за които има финансиране от 5 млн. лв. Очаква се в началото на следващата учебна година ремонтът да бъде завършен. „Искам да благодаря на кмета на града, който бе всеки ден тук и помогна много залата да получи акт 16. Надявам се с откриването на залата нашите отбори по волейбол, баскетбол и хандбал да постигнат още по- големи успехи в учлищните първенства“, каза от своя страна директорът Вихра Ерамян.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *