Отиде си Свен-Горан Ериксон (ВИДЕО)

Отиде си Свен-Горан Ериксон (ВИДЕО)

Легендарният треньор Свен-Горан Ериксон почина на 76-годишна възраст, съобщиха медиите в Англия.

През януари бившият селекционер на Англия съобщи, че е диагностициран с рак на панкреаса и му остава „в най-добрия случай” една година живот. Заедно с това той обяви, че последната му мечта е да води „Ливърпул“ на ст. „Анфийлд“ и тя се сбъдна. На 24 март той застана на скамейката на легендите на „Ливърпул“ в демонстративен мач срещу ветераните на „Аякс“.

Легендарният швед изведе „Трите лъва” до четвъртфиналите на три големи турнира по време на петгодишния си престой начело на националния отбор между 2001 и 2006 г. Ериксон управлява 12 клуба, включително „Манчестър Сити”, „Лестър”, „Рома” и „Лацио”, печелейки 18 трофея.

Печелил е два пъти Купата на Швеция и веднъж Купата на УЕФА с ИФК (Гьотеборг), три пъти титлата на Португалия с „Бенфика“, веднъж титлата на Италия с „Лацио“ и общо четири пъти купата на тази страна (два пъти с „Лацио“ и по веднъж с „Рома“ и „Сампдория“). С „Лацио“ печели и бившия вече турнир на КНК през 1999 г. Водил е още „Манчестър С“, „Фиорентина“, „Лестър“ и др. Бил е селекционер на националните отбори на Англия, Мексико, Кот д’Ивоар и Филипините.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *