Оранжев код за горещини на места и в четвъртък (КАРТА)

Оранжев код за горещини на места и в четвъртък (КАРТА)

Оранжев код за опасно високи температури в шест области е обявен за четвъртък, 15 август. Предупреждението важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Благоевград. В много области важи жълт код за горещини. Изключение правят районите от Източна България.

В четвъртък ще бъде слънчево. Следобед над западната половина на страната ще има купеста облачност, а основно над планинските райони – купесто-дъждовна. На изолирани места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 34 и 39 градуса.Оранжев код за горещини на места и в четвъртък (КАРТА)

По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините също ще е слънчево. Следобед над масивите в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29 градуса, а на 2000 метра – около 22 градуса.

През следващите дни ще остане предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и на отделни места в планинските райони ще превали и прегърми. Температурите бавно ще се понижават и в неделя максималните ще бъдат между 32 и 37 градуса.

В началото на новата седмица над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Повишава се вероятността за временно интензивни краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *