ОП „Младежки център Пловдив“ отбеляза Международния ден на младежта (СНИМКИ)

ОП „Младежки център Пловдив“ отбеляза Международния ден на младежта (СНИМКИ)

С „Жива библиотека“ ОП „Младежки център Пловдив“ отбеляза Международния ден на младежта. Събитието събра на едно място представители на бизнеса, държавните и образователните институции. Всеки от младежите се срещна с вдъхновяваща личност – т. нар. „жива книга“ и зададе своите въпроси, изслуша личните разкази на професионалисти в различни сфери и се информира за тенденциите и възможностите в тях.ОП „Младежки център Пловдив“ отбеляза Международния ден на младежта (СНИМКИ)

В разговорите с младежите се включиха Анна Савова – мениджър „Пазар Младежи“ в Банка ДСК; Марта Джамбазова – директор „Човешки ресурси“ в ТЕД БЕД ЕАД; Веселина Балтова – старши експерт „Връзки с обществеността и социална отговорност” към Холдинг КЦМ 2000; Нели Димова – началник на отдел „Публични вземания“ в Дирекция „Събиране“ към Териториална дирекция на Национална агенция за приходите (НАП); Марин Вулджев – художник и преподавател в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“; Д-р Марин Канарев – лекар в отделение по медицинска онкология към МБАЛ „Парк Хоспитал“ и асистент към катедра „Анатомия, хистология и ембриология“ на медицински факултет към Медицински университет – Пловдив; Маргарита Русева – декан на Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.ОП „Младежки център Пловдив“ отбеляза Международния ден на младежта (СНИМКИ)

Младежите получиха стремителен тласък за своя кариерен път и настояща, а и бъдеща подкрепа. Пряката връзка между младите хора, от една страна, и бизнеса и институциите, от друга страна, е безусловната предпоставка за техния личностен и професионален спринт към успеха. Първата част от събитието завърши с обратна връзка между „живите книги“ и младите участници и идеи за последващи подобни събития и инициативи.

Във втората част на деня, в представлението „Kick it out“ ученици от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“ изиграха завладяващи и емоционални истории, свързани с проявата на агресия в училищата.ОП „Младежки център Пловдив“ отбеляза Международния ден на младежта (СНИМКИ)

Публиката, съставена от деца, младежи, преподаватели и родители, активно се включи в дискусията по поставената тема с мнения, впечатления и лични истории. Част от зрителите участваха в решаването на представените проблемни ситуации, влизайки в ролите на учениците. Представлението е част от проект „Форум театър в училище“, финансиран от Национален фонд „Култура“, режисурата и драматургията е на Лилия Секова и Борис Зафиров, а сценографията – на Рослава Седянкова.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *