Очакват ни интензивни валежи днес и утре, кодът е жълт

Очакват ни интензивни валежи днес и утре, кодът е жълт

Синоптиците от  НИМХ издадоха предупреждение от първа степен – жълт код, за интензивни валежи и условия за градушки в 9 област. То е в сила за Югоизточна България в следобедните часове в понеделник.Очакват ни интензивни валежи днес и утре, кодът е жълт

За вторник – 23 юли, жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е в сила за 15 области от страната. Без код са само част от областите в Северозападна България и за Североизточна България, съобщават от НИМХ.Очакват ни интензивни валежи днес и утре, кодът е жълт

През новата седмица постепенното понижение на температурите ще продължи. В сряда температурите ще са без особена промяна – предимно между 29° и 34°.

В четвъртък и петък, с усилване на вятъра от северозапад, ще нахлува по-хладен въздух и температурите ще се понижат. В петък максималните в по-голямата част от страната ще са между 24° и 29°. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд в сряда и през нощта срещу четвъртък.

И през втората половина от месеца температурите ще се задържат над климатичните норми. В началото на периода ще бъде слънчево и много горещо с максимални температури между 37° и 42°.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *