Община Пловдив рестартира проекта за зоологическата градина

Община Пловдив рестартира проекта за зоологическата градина

Община Пловдив не се е отказала от завършване на зоологическата градина. Това заяви и.д. кмет на града Иван Стоянов. Той допълни, че е обявен конкурс и е подписан договор за проектиране на довършителните работи и концепция на управлението на зоопарка.

„Фирма „Екотийм“, която спечели и ще работи по този проект на стойност 200 000 лв., трябва да направи технически проект и да изготви план за развитие на зоопарка, план за привличане на нови инвестиции, биоразнообразие и още множество компоненнти. Срокът на изпълнение е 280 дни, а целта, която сме си поставили е като сме готови да кандидатстваме за 5 млн. лв. за зоопарка“, заяви пред журналисти той.

Иван Стоянов уточни, че са направени няколко инспекции на вече завършените помещения на Гребната база, като е установено, че има изгнили елементи и ще трябва части от тях да бъдат реконструирани. Той допълни, че няма как да се ангажира със срок за откриване на зоопарка.

Паралелно с това се обсъжда и начинът, по който ще бъде управляван обектът. За целта вероятно ще бъде възстановено общинското предприятие “Зоопарк Пловдив”, закрито преди години. Предвижда се в него да работят 6 души, като то трябва да бъде утвърдено с гласуване в общинския съвет. Ще се кандидатства и за членство в Европейската асоциация на зоопарковете, чрез която ще се осъществява обмен на животни.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *