Община Пловдив прекратява договора с превозвачите по 8 градски линии

Община Пловдив прекратява договора с превозвачите по 8 градски линии

От 10 септември Община Пловдив прекратява договора от 2016 г. с превозвачите по 8 линии от градския транспорт – 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113. Това съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той мотивира решението си с масовото недоволство на пловдивчани от липсата на климатици в рейсовете и неизпълнението на разписанието, което при някои линии стига до 30%.

„Искаме транспорт, който изпълнява разписанията си, искаме чисти и климатизирани рейсове, които идват и след 21 часа. Искаме, когато се провежда емблематичния за Пловдив фестивал HILLS OF ROCK, превозвачите да съдействат за транспорта на хората. Поставихме им едномесечен срок, в който да влязат в ритъм и да изпълнят изискванията на обществото и на Община Пловдив, но това не се случи. Затова заставаме на страната на хората и прекратяваме договора от 2016 г., който е с най-неизгодни условия за ползвателите на услугата. По този начин ние ясно казваме какво искат пловдивчани“, подчерта кметът Костадин Димитров.

Автобусите по линии 9, 11, 25, 26 се обслужват  от „Автобусни превози“ на Петко Ангелов, 36 – – от КТ „Златанови“, а 17, 21 и 113 –  от „Автотранс Чолаков“.

Заместник-кметът по транспорт Савина Петкова обясни какви са следващите стъпки, които Община Пловдив ще предприеме.

„Следващата седмица Община Пловдив ще подаде документи за разрешение за налагане на временна мярка за възлагане на линиите до областния управител проф. д-р Христина Янчева“, изтъкна Петкова.

Тя коментира и договора от 2018 г.

„Даваме на фирмите последна възможност да се разберат помежду си, като един от вариантите е „Хеброс бус“ да предостави една или две линии на друга компания. Ако това не се случи в кратко време, и този договор ще бъде прекратен. От превозвачите зависи дали искат да го спасят“, каза още Савина Петкова.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *