Обсъдиха проекта за бюджет на община Асеновград

Обсъдиха проекта за бюджет на община Асеновград

Обществено обсъждане на проекта на бюджет на община Асеновград за 2023 г. се проведе днес, по покана на кметът д-р Христо Грудев, отправена към обществеността. Целта на дискусията беше да запознаят гражданите с това, как общинската администрация е предвидила да изразходва публичните средства за 2023 г., което е знак за прозрачност и диалог. „Разработването и приемането на бюджета на общината е важно решение и то трябва да се взема с активното участие на местната общност. За общинското ръководство е от изключително значение хората да са информирани“, смята градоначалникът.

Обсъждането се водеше от зам.-кмета по финансите д-р Теньо Манолов, който представи и подробности в числа за самия проектобюджет. Сред присъстващите на обсъждането бяха кметът д-р Грудев, зам.-кметовете инж. Стоян Димитров и инж. Петър Петров, представители на политически партии, общественици и граждани. Публично, от трибуната в заседателната зала на общината бяха отправени общо 6 нови предложения, които да бъдат включени, като обекти в бюджетната рамка. А именно:

  1. въжен парк е Градския парк;
  2. спортна площадка в кв. „Изток“ – в района на басейна;
  3. ул. „Бреза“;
  4. детска площадка в кв. „Баделема – 2“;
  5. водопровод и основен ремонт на ул. „Захария“ в кв. „Долни Воден“;
  6. намиране на нов водоизточник и включването му във водопреносната система на с. Тополово.

Предложенията ще бъдат разгледани, остойностени и предложени на комисията по бюджета в Общинския съвет, която да реши дали да бъдат включени за обсъждане и гласуване от местния парламент към бюджет 2023 г. на община Асеновград.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *