Обновяват още две големи улици в Пловдив

Обновяват още две големи улици в Пловдив

Община Пловдив обяви обществените поръчки за реконструкция на улиците „Славянска“ в район „Източен“ и „Генерал Колев“ в район „Западен“, съобщи кметът Костадин Димитров. Те са на стойност, съответно – 3,6 и 2,25 млн. лв.

Финансирането на проекта за ул. „Славянска“ е изцяло  от държавния бюджет, по силата на споразумение, сключено с Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. 1,5 млв. лв. от средствата за строително-монтажните работи на ул. „Генерал Колев“ са от МРРБ, а 750 000 лева – от общинския бюджет.

„Рехабилитацията на ул. „Славянска“ включва строителството на подземна и надземна инфраструктура в участъка от бул. „Източен“ до ул „Лев Толстой“. Предвиден е демонтаж на паважна настилка и изграждане на пътна конструкция с асфалтобетонова настилка. Като част от проекта ще се изгради нова водоснабдителна и канализационна мрежа, ще се подменят тротоарните настилки и бордюрите, ще се монтира и ново улично осветление“, обясни кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Той допълни още, че обновяването на ул. „Генерал Колев“ в район „Западен” включва демонтаж на паважната настилка и строителство на пътна конструкция с асфалтобетонова настилка, изграждане на ВиК мрежа, улично осветление, тротоари и паркоместа.

Реконструкцията и на двете улици ще допринесе за намаляване на фините прахови частици във въздуха, на шумовото натоварване, ще повиши безопасността на движението и ще осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *