Нов превозвач поема линия №37 от градския транспорт

Нов превозвач поема линия №37 от градския транспорт

„Меритранс 2017“ ЕООД поема линия №37 от градския транспорт, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив. 

Досега маршрутът на автобус 37 се изпълняваше от „Хеброс бус“ АД, съобразно договор № 18ДГ126, подписан на 28.02.2018 г., за превоз на пътници по основни автобусни линии от утвърдената транспортна схема на Община Пловдив.

Предмет на договора е извършване на обществената услуга по линии с № № 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222. След констатирано неизпълнение на договорните клаузи за седем от градските линии, сред които и данни за значителни неизпълнения на плановия пробег, в началото на юли Община Пловдив даде срок на превозвачите, да коригират нарушенията при извършването на обществена услуга.

В посочения период, една от фирмите отстрани нередностите по четири основни автобусни линии, пусна в експлоатация работещи климатици и значително повиши изпълнението на курсовете, като достигна нива от над 85 % от плановия пробег.

За да не бъде прекратен договора от 2018 г. с транспортните фирми, голяма част от които изпълняват стриктно задълженията си, бе подписано споразумение помежду им. В него те се договориха от 01. 09. 2024 г. „Меритранс 2017“ ЕООД да поеме линия № 37 на „Хеброс бус“ АД.

Предстои Община Пловдив да издаде заповед за одобряване на предложението и възлагането на задълженията за извършване на обществената услуга. От ръководството на градската администрация са категорични, че ще продължат стриктния контрол на транспортните фирми и при констатирани нарушения, няма да се поколебаят да предприемат последващи действия.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *