Над 600 книги дариха асеновградчани за благородна кауза (СНИМКИ)

Над 600 книги дариха асеновградчани за благородна кауза (СНИМКИ)

Доброто в Асеновград продължава да завладява сърцата и душите на все повече хора! Асеновградчани от всякакви възрасти участваха отново в благотворителна кауза – този път, подкрепяща образованието и грамотността. Кампанията за събиране на книги, организирана от Общински младежки съвет – Асеновград, пожъна огромен успех. Доброволци дариха повече от 600 произведения. Инициативата се провежда за първи път, но младежите са категорични, че ще бъде повторена.Над 600 книги дариха асеновградчани за благородна кауза (СНИМКИ)

Дарени са научна и художествена литература, класика, детски творби, ученически помагала, произведения за личностно развитие, животни и природа, поезия и романи, че дори и книги с рецепти и много др. Има не само вече прочетени, които хората са отделили от своята библиотека, в полза на каузата, но и нови.Над 600 книги дариха асеновградчани за благородна кауза (СНИМКИ)

Кампанията беше под надслов „Дарете книга, дарете знание!“. Целта е изпълнена – ще бъдат попълнени нуждите на читалища и библиотеки от селата в община Асеновград. Част от книгите ще бъдат дарени на болницата в града. А други – за научни цели на студенти. Идеята на младежите от Общинския младежки съвет е да се обогати духовният живот и да се насърчи четенето сред млади и стари.Над 600 книги дариха асеновградчани за благородна кауза (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *