Националният съвет на БСП изключи Корнелия Нинова от партията

Националният съвет на БСП изключи Корнелия Нинова от партията

Националният съвет на БСП изключи досегашния лидер Корнелия Нинова от партията. Гласуването бе по предложение на временния председател Атанас Зафиров. За изключването на Нинова гласуваха 105 души, 16 бяха против, а 4 се въздържаха.

Сред причините бяха посочени уронване престижа на партията, неспазване на решенията на партийните органи, саботиране на регистрацията на БСП и колективните решения на Националния съвет. Сред мотивите е и решението на Нинова и приближените около нея за Калоян Методиев. Припомняме, че те не спазиха решението на Пленума Методиев да не бъде включван в парламентарната им група, предаде Actualno.com.

По-рано днес Националният съвет на БСП задължи Корнелия Нинова да упълномощи временния председател Атанас Зафиров да регистрира партията за изборите на 27 октомври. Това стана след гласуване на Националния съвет на социалистите, който се провежда в София.

Делегатите приеха още Нинова да оттегли пълномощните на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Решението предвижда пълномощното да бъде подписано в рамките на настоящото заседание на червения пленум.  Предложението беше гласувано с голямо мнозинство – със 107 гласа „за“ и едва 12 „против“.

„С какво доверие да дам пълномощно на тези хора“, попита в отговор Нинова. Националният съвет реагира остро срещу тези нейни думи и се чуха подвиквания от цялата зала. Корнелия Нинова призова още издаването на пълномощно да не се коментира като бащиния. Иначе увери, че е на разположение да подписва документи. „Но отговорът ми е „Не““, категорична бе тя.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *