Лятото се завръща: Следващата седмица ще е слънчево и топло

Лятото се завръща: Следващата седмица ще е слънчево и топло

През нощта небето ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо, съобщават от НИМХ.

В сутрешните часове на 23 септември ще има временно намаляване на видимостта – предимно в низините и котловините. Понеделник ще е слънчев. Облачността ще се увеличи единствено над североизточните райони и по Черноморието. Валежи обаче не се очакват.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане около средното за септември. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса. В София през деня термометрите ще показват около 22 градуса, в Пловдив – 27 градуса, а във Варна – 26 градуса. Температурата на морската вода е около 23-24 градуса, а вълнение на морето – 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб и умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

Във вторник (24 септември) също ще е предимно слънчево, като привечер единствено над Западна България ще има увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне затопляне, което ще продължи до края на седмицата.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *