Ливърпул и Манчестър Сити не се победиха, направиха услуга на Арсенал

Ливърпул и Манчестър Сити не се победиха, направиха услуга на Арсенал

Последният дуел между Юрген Клоп и Пеп Гуардиола във Висшата лига завърши без победител. В дербито от английския елит “Сити” и “Ливърпул” направиха 1:1 и оставиха “Арсенал” на първото място. Както е известно, след края на сезона германецът ще напусне “червените” и едва ли отново ще поеме тим от Острова.

Двата отбора си размениха по едно полувреме. През първите 45 мин играчите на Пеп натискаха и показа футбол от
най-високо ниво. И логично откриха резултата в средата на полувремето. Голямата звезда на “Сити” Кевин де Бройне намери от ъглов удар Джон Стоунс, който не сбърка. През втората част играчите на Юрген Клоп пък показаха своята най-добра версия. И още в първите минути получиха дузпа. Дарвин Нунес надбяга бранителите на “Сити”, премина през стража им Едерсон, който го фаулира, а съдията отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Алексис Макалистър, който изравни.

Така и след днешните срещи начело на класирането остава Арсенал. „Топчиите“ са с равни точки – по 64, с Ливърпул, но имат по-добри показатели в директните двубои, както и по-добра голова разлика. Манчестър Сити е непосредствено зад тях с 63 пункта.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *