„Крадецът на праскови“ с Веселин Калановски гостува в Пловдив през септември

„Крадецът на праскови“ с Веселин Калановски гостува в Пловдив през септември

Новият спектакъл на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново – „Крадецът на праскови“ ще гостува в Пловдив на 25.09.2024г. в Дом на културата „Борис Христов“ от 19ч.

Героите от едноименната повест на Емилиян Станев оживяват на театралната сцена точно 60 години след създаването на обичания филм на Въло Радев. Режисьор на пиесата е Бойко Илиев, който е автор и на драматизацията на текста. Ролята на строгия полковник в постановката се изпълнява от звездата на сериала „Вина“ Веселин Калановски.

Участват още Полина Петкова, Борис Атанасов, Детелин Кандев, Стефка Златкова, Стефан Методиев. Сценографията и костюмите са дело на Никол Трендафилова. Музика – Петър Атанасчев

„Няма нищо по-тягостно от повторението на миналото“ – казва Емилиян Станев. Редуват се две епохи, отдалечени една от друга с десетилетия, но близки с болките от войната, епидемията, сушата, мизерията…

В един просмукан от жестокост, лудост и болести свят се ражда красива, неподвластна на времето, изгаряща любов. Плод на естествения стремеж за щастие и свобода, за осмисляне на абсурдното всекидневие, тя бива убита сред хаоса на войната и епидемията във време, когато  човеколюбието е изтрито от лицето на земята.

Изключителната по своята психологическа проницателност, поетичност и дълбочина повест на Емилиян Станев „Крадецът на праскови“ е в основата на спектакъла. Героите на тази трагична  и наситена с много емоции любовна история – Елисавета, Иво Обретенович, Полковникът, Учителят, Ординарецът и Майката – разкриват света на любовта, която макар и тайна, е единствено способна да придаде смисъл на страданието, да възроди и да възвиси човешкия дух.

Билети се продават на цени от 20 до 30 лв. на касите на „Маск Арт“ в ДК „Борис Христов“, мрежата на Ивентим и Грабо.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *