Костадин Димитров: Училищата в Пловдив отварят дворовете си за всички деца

Костадин Димитров: Училищата в Пловдив отварят дворовете си за всички деца

Директорите на общинските учебни заведения в Пловдив да осигурят свободен достъп до дворовете в поверените им образователни институции. Това разпореди кметът Костадин Димитров с нарочна заповед, която влиза в сила от следващия понеделник, 12-ти август 2024 г.

Свободният достъп на децата трябва да бъде осигурен за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа, а при констатирани нарушения да подават сигнал до съответните органи.

„Децата на Пловдив трябва да имат възможност да ползват свободно училищните дворове, да спортуват и играят в тях и през ваканциите. Воден от това убеждение и след проучване практиката в други големи български общини, издадох нареждането. В тази връзка получих и много сигнали и запитвания от родители и ученици“, заяви кметът Костадин Димитров.
Той призова учениците и гражданите, които ще ползват съоръженията, да пазят имуществото и да спазват правилата, въведени от ръководствата на училищата.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *