Кои са десетте най-безопасни страни в света?

Кои са десетте най-безопасни страни в света?

Исландия е оценена като най-безопасната ваканционна дестинация за туристите – политически стабилна и с ниска престъпност, съобщава N1, цитиран от Actualno.com. Пълна с природни красоти и невероятни атракции, тя оглавява Глобалния индекс на мира и редовно изпреварва популярни дестинации като Испания и Франция, също смятани за безопасни.

И въпреки че Исландия може да не звучи като идеална дестинация за лятото, страната може да бъде идеалното място да избягате от горещите вълни в Южна Европа. Тя разполага с някои от най-уникалните гледки на континента със спираща дъха природна красота.

Плажът Рейнисфиара е коронован за най-добрия плаж на континента в престижната годишна класация за плажове на TripAdvisor. Плажът с черен пясък е покрит с вулканична пепел и е заобиколен от морски скали. Туристите все пак трябва внимателно да четат знаците за безопасност и да стоят далеч от водата, съобщава „Express“.

Топ 3 в класацията се допълва от Дания и Ирландия. Следват Нова Зеландия, Австрия, Сингапур, Португалия, Словения, Япония и Швейцария.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *