Кметът на Пловдив се срещна с посланика на Хърватия Н. Пр. Ясна Огняновац (СНИМКИ)

Кметът на Пловдив се срещна с посланика на Хърватия Н. Пр. Ясна Огняновац (СНИМКИ)

Кметът на Пловдив Костадин Димитров прие днес извънредния и пълномощен посланик на Република Хърватия у нас Н. Пр. Ясна Огняновац. На срещата, на която присъстваше и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, бе обсъдено задълбочаване на сътрудничеството в сферите на икономиката, културата и образованието.

Кметът Костадин Димитров отбеляза, че Пловдив е известен с богатата си културна програма. „Пловдив е многолик град, който се развива изключително динамично и интензивно през последните години. Културно-историческото наследство на Пловдив е неотменим фактор, който привлича туристи от цял свят, а културният календар на града е запълнен със събития“, подчерта Костадин Димитров. Той акцентира на част от мероприятията, които се провеждат през лятото в Пловдив, като изложби, оперни спектакли, концерти, Международния фолклорен фестивал и др.Кметът на Пловдив се срещна с посланика на Хърватия Н. Пр. Ясна Огняновац (СНИМКИ)

Посланикът на Хърватия посочи, че е впечатлена от концерта на хърватския челист Hauser на Античния театър, на който е присъствала и допълни, че народите на България и Хърватия са изключително близки и имат невероятна култура. Н. Пр. изтъкна, че българските туристи в Хърватия, са се увеличили с 50% и добави, че се наблюдава ръст и на сънародниците й, които посещават страната ни.

Н. Пр. Ясна Огняновац изрази увереност в перспективите за обмяна на добри практики между Община Пловдив и Хърватия и пое инициативата да работи за задълбочаване на отношенията в областта на икономиката, културата, туризма и спорта.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *