"Трябва да излизаш като победител във всеки мач": Атанас Пашев за предстоящата среща на Ботев с ЦСКА (ВИДЕО)

"Трябва да излизаш като победител във всеки мач": Атанас Пашев за предстоящата среща на Ботев с ЦСКА (ВИДЕО)

„Огромно удоволствие е да биеш ЦСКА на „Армията“, както по мое време ги бихме. Даже постигнахме дубъл – и тук, и там, голям кеф е да биеш ЦСКА, Левски. Но най-голямо удоволствие, най-големият заряд за мен си е пловдивското дерби“. Това заяви пред Ботев ТВ бившият нападател на „канарчетата“ Атанас Пашев.

„Без колектив нищо не става. Ние нямахме психолози, нямахме анализатори, имахме си един перфектен треньор по физическата част – Кольо Дафински, да е жив и здрав. Имахме си и треньор, който за нас беше Господ, имахме и уникален доктор. Това са най-важните хора в един клуб“, връща се в годините, когато играеше Пашев.

„Ако ти не уважаваш тези хора, нищо не става. Първо, играеш за отбора, играеш и за треньора, както и за хората, които са дошли да те гледат. За всички хора правехме празник, два-три часа преди мачовете стадионът беше пълен“, спомня си легендарният нападател.

„Може би един от най-хубавите ми голове беше срещу ЦСКА като ги бихме 3:1 в Пловдив. Пълен стадион, уникална атмосфера, 1986-га година, голмайстор на България станах, играх осминафинал на Световното на стадион „Ацтека“ и най-хубавият гол си вкарах срещу ЦСКА“, разказва Атанас Пашев.

„Емблемата на Ботев е малко като наркотик. Аз съм юноша на Хебър, от малък съм от Ливърпул и от ЦСКА, но да ви кажа честно много бързо станах от Ботев, защото виждаш топлотата, обичта на публиката. Сега, с влизането на толкова много чужденци, не знам дали жълто-черната идея е във всички, а би трябвало тя да се защитава достойно и всеки мач да се раздаваш максимално“, казва той.

„Малко повече трябва да се работи върху историята на клуба, за мен в седмицата трябва да има поне един час история на клуба. Не може дадено момче, което сме го селектирали в клуба, ако му кажеш „Добър ден“, той не знае кой си. Мисля, че нишката се къса и трябва някой да помисли върху това нещо, каква е историята на клуба“, смята Атанас Пашев.

„Не съм в главите на сегашното поколение, но за мен трябва да излизаш като победител във всеки мач. Ние си излизахме на „Армията“, може да е имало някаква доза притеснение, но не чак толкоз. Излизаме като отбор, ние наистина бяхме отбор и трябва да имаш самочувствие. Като си отбор, излизаш и ги биеш“, категоричен е легендата на Ботев. Според него, „жълто-черните“ могат да ги победят, както го направиха и за Купата на България в двата полуфинала.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *