Камерна сцена Пловдив представя Echtzeitmusik - концерт с музика в реално време

Камерна сцена Пловдив представя Echtzeitmusik - концерт с музика в реално време

В края на лятото, интердисциплинарната българо-германска артистка Биляна Вучкова пристига от Германия, за да представи на Камерна сцена Пловдив, заедно с контрабасиста Георги Дончев и колегите си от Берлин, проекта Музика в реално време. Събитието е на 12  септември,  вторник, от  19.00ч. в Първо студио на Радио Пловдив.

Това което ще чуем е наистина музика в реално време (Echtzeitmusik). Така наречената “Echtzeitmusik” възниква преди две десетилетия в Берлин. Корените ѝ се проследяват до субкултурните контексти от 90-те години, когато са първите ѝ прояви в появилите се веднага след падането на Берлинската стена скуотове и ъндърграунд клубове.

През годините, Берлинската музикална общност свързана с въпросната сцена, развива голямо разнообразие от експериментални и неконвенционални музикални форми. Оригиналния стил на изразяване на многобройните изпълнители представя музика изпълнявана на инструменти създадени от тях, нестандартно използване и развитие на познати инструменти в това число и класически такива, електро-акустична музика, траш-поп, пърформанс, саундарт и т.н.

Биляна Вучкова е инструменталист, композитор изпълнител, импровизатор и куратор с изключително индивидуален, неконвенционален артистичен език. През фокуса на ранното си обучение по класическа музика, тя изследва състояния на спонтанност и интуитивен резонанс, въплътени в многостранните ѝ дейности. Работата ѝ обхваща възможно най-широкия спектър от звук, визия, движение, като включва концертни изпълнения с подчертан импровизационен дух, съвременни композиции и оригинални site specific произведения, изложби, дълготрайни мултидисциплинарни пърформанси, аудиовизуални произведения и инсталационни формати, фокусирани върху взаимовръзката между вътрешния свят на артиста и заобикалящото го звуково пространство.

Камерна сцена Пловдив се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Културния календар на града. Концертът Echtzeitmusik се осъществява с подкрепата на Гьоте институт България, Полски културен център, НФК и фондация “Арт Офис”. 

Билети в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *