Камала Харис избра кандидата си за вицепрезидент

Камала Харис избра кандидата си за вицепрезидент

Кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис избра губернатора на Минесота Тим Уолц за неин вицепремиер, предаде Ройтерс.

60-годишният Уолц е бивш военен и бивш учител. През 2006 г. е избран за член на Камарата на представителите на САЩ, а от 2018 г. – за губернатор на Минесота.

Като губернатор Уолц прокарва прогресивна програма, която включва безплатна храна в училище, цели за справяне с изменението на климата, намаляване на данъците за средната класа и разширен платен отпуск за работниците в Минесота. Тим Уолц управляваше Минесота по време на протестите през 2020 г. след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис. Той разположи Националната гвардия, за да помогне за потушаването на бунтовете, избухнали по време на демонстрациите. Вероятно демократите очакват той да привлече гласовете на белите гласоподаватели извън големите градове, които през последните години масово гласуват за републиканеца Доналд Тръмп.

По-рано днес стана ясно, че Камала Харис официално е номинирана за кандидат за президент на парламентарните избори на 5 ноември в САЩ. Това стана близо две седмици, след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че се оттегля от надпреварата и препоръча Харис за кандидат.

Номинацията ѝ стана официална след петдневно онлайн гласуване от страна на делегатите, които ще участват по-късно през месеца в националния партиен конгрес на демократите в Чикаго. Гласуването приключи вчера вечерта. Харис си е осигурила необходимата подкрепа от страна на 1976 делегати на конгреса.

Основните опоненти на Камала Харис и Тим Уолц са кандидатите на републиканците Доналд Тръмп и неговия избор за вицепрезидент – Джей Ди Ванс.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *