Калин Стоянов се кандидатира за депутат от партията на Пеевски

Калин Стоянов се кандидатира за депутат от партията на Пеевски

Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде втори в листата на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ в Бургас за народни представители за предстоящите избори на 27 октомври. Това обяви пред журналисти водачът на кандидат-депутатската листа на формацията в Бургас Исмаил Осман. Днес „ДПС – Ново начало“ регистрира пълна листа от 28 кандидати за народни представители във Втори Многомандатен избирателен район Бургас, предава БТА.

Исмаил Осман определи Калин Стоянов като „човек, който направи за толкова кратко време много неща за служителите на МВР, отколкото други дългогодишни министри и директори“. Той представи и други имена в листата на коалицията, сред които са Хюсеин Хафъзов, Мирем Дервиш, Татяна Арнаудова и Михаил Михов. В листата също присъстват имена на трима кметове от община Руен, допълни Осман.

В Деня на Независимостта на България в цялата страна ще се регистрират листите на коалиция „ДПС – Ново начало“, обяви Исмаил Осман. „С това показваме, че сме за държавата, за държавността и почитаме традиции, обичаи и национални празници“, каза той. По думите му това е знак след изборите политическите формации да се обединят в създаването на редовно правителство.

Кампанията ни ще бъде градивна, няма да навлизаме в компромати и фейсбук битки, посочи Осман. По думите му формацията ще обиколи всички възможни населени места и ще разговаря с живущите.

На въпрос кое е автентичното ДПС, Осман отговори: „От над 20 години членувам в ДПС. Преди два месеца започнаха процесите в партията, но пак останах в нея. Така наречените „хора от автентично ДПС“ казаха, че партията е открадната от Делян Пеевски. Няма такова нещо, защото Пеевски беше номиниран от всички структури по време на цикъла от конференции и беше избран единодушно“.

„ДПС – Ново начало“ е за хората, ще работим и ще бъдем до тях, заяви пред журналисти областният координатор на формацията Христо Широков. По думите му това е посланието на коалицията за предстоящите избори.

Исмаил Осман е роден на 16 септември 1980 г. в Айтос, според информация на сайта на „ДПС – Ново начало“. Завършва Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, където придобива магистърска степен по администрация и управление. Дипломира се като учител по математика и информатика. В периода 2009-2013 г. е кмет на Община Руен. Към настоящия момент е председател на Общинския съвет в Руен.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *